New Space Station Crew anländer som Väder Satellit lanserar idag: Se Live

Space fans kan få en dubbel dos av åtgärder i snabb följd i eftermiddag (19 november).

Tre astronauter är planerade att komma fram till Internationella rymdstationen (ISS) idag klockan 5:01. EST (2201 GMT), bara 40 minuter innan nästa generations GOES-R väder satelliter lyfter av. Du kan titta på båda händelserna live här på ProfoundSpace.org med tillstånd av NASA TV, startar klockan 4:15 p.m. EST (2115 GMT).

NASA-astronauten Peggy Whitson, kosmonauten Oleg Novitskiy och Thomas Pesquet från Europeiska rymdorganisationen lanserades i rymden ovanpå en rysk Soyuz-raket torsdag eftermiddag (17 november) från Baikonur Cosmodrome i Kazakstan. Deras ankomst till ISS idag kommer därför att leda till ett två dagars rymdjakt. [Spränga bort! New Crew Heads till Space Station (Video)]

Medan dockning är slated att inträffa klockan 5:01 EST, luckorna mellan rymdstationen och nykomlingens tre-säte Soyuz rymdfarkoster är inte planerade att öppna fram till klockan 7:35 p.m. EST (0035 GMT på söndag, 20 november) sa NASA-tjänstemän. Du kan också titta på lucköppningen live, med täckning som börjar kl. 18.45. EST (2345 GMT), även med tillstånd av NASA TV.

Whitson, Novitskiy och Pesquet kommer att gå med nuvarande ISS-befälhavare Shane Kimbrough från NASA och kosmonauterna Sergey Ryzhikov och Andrey Borisenko, vilket ger det banbrytande labet till sitt fulla komplement av sex besättningsmedlemmar.

Om du letar efter något för att hålla dig underhållen mellan dockning och lucköppning, kolla in lanseringen av GOES-R. Vädersatelliten är planerad att lyfta av vid en United Launch Alliance Atlas V-raket klockan 5:42 p.m. EST (2242 GMT), från Cape Canaveral Air Force Station i Florida.

Om allt går enligt planen kommer satelliten att skapa butiken 22.300 mil (35.890 kilometer) ovanför jorden och, efter ungefär en årlig driftsättning, ger bilder av vädermönster över USA så ofta som var 30: e sekund.

GOES-R är den första i en serie av fyra planerade satelliter som kommer att uppdatera det geostationära operativa miljönätverket, som för närvarande består av två arbetsflygplan, känd som GOES-East och GOES-West, samt en ombitningsbatteri.

De nya GOES-satelliterna "kommer att ge avancerad bildbehandling med ökad rumslig upplösning och snabbare täckning för mer exakta prognoser, realtidskartläggning av blixtaktivitet och förbättrad övervakning av solaktivitet", tjänstemän med USA: s nationella oceaniska och atmosfäriska administration (NOAA) hanterar GOES-R-programmet med hjälp från NASA, skrev i en uppdragsbeskrivning.

GOES-R kommer att omdöpa GOES-16 när det når en omlopp, har NOAA-tjänstemän sagt.