Närmaste Supermoon Full Moon sedan 1948: Hur man ser den på nätet

En amerikansk militärkommunikationssatellit kommer att flyga idag (7 december), och du kan fånga alla rymdflugsaktioner live.

Flygvapnet WGS-8-satelliten är planerad att starta upp på en United Launch Alliance (ULA) Delta IV-raket från Floridas Cape Canaveral Air Force Station under ett tidsfönster som sträcker sig från 06:53 p.m. till 7:42 p.m. EST (2353 till 0042 GMT). Du kan titta på liftoff live här på ProfoundSpace.org börjar klockan 6:33 p.m. EST (2333 GMT), med tillstånd av ULA.

Du kan också se lanseringen direkt via ULA, på ulalaunch.com.

WGS-8 $ 425 miljoner kommer att vara Air Force s åttonde Wideband Global SATCOM-satellit för att starta - därmed namnet. Dessa Boeing-byggda rymdfarkoster verkar i geostationära banor, cirka 22.300 mil (35.890 kilometer) över jorden, där deras omloppshastighet matchar planetens rotationshastighet. WGS-satelliter håller därför kontinuerligt ett öga på samma sträcka av mark.

"WGS-satelliter är viktiga delar i ett högkapacitets satellitkommunikationssystem som ger förbättrade kommunikationsmöjligheter till amerikanska trupper i fältet för nästa årtionden och längre", skrev ULA-representanter i en lanseringsbeskrivning.

Det första WGS-hantverket lanserades 2007. Constellationen kommer så småningom att bestå av 10 satelliter, har flygvapen tjänstemän sagt.

WGS-8 kommer att rida till rymden ovanpå en Delta IV Medium, en 217 fot lång rakett (66,8 meter) som kan upplysta 7,6 ton (6 890 ton) till geostationär överföringsbanan (GTO), enligt ULA-representanter. WGS-8-satelliten väger cirka 6,5 ​​ton (5,9 ton).

ULAs mest kraftfulla raket är Delta IV Heavy, som kan starta 15,7 ton (14,2 ton) till GTO.